Fokvereniging West Zuid-Holland

archief stalmiddag strijen.

Stalmiddag "Op naar de premiekeuring" 

Net als bij de vorige stalmiddag  waren ook deze keer de weergoden ons goed gezind. Een zonnige dag, goed weer voor een stalmiddag.

De stalmiddag werd deze keer georganiseerd bij Fam. v.d. Griend in Strijen.  Rond 13.45u waren de meeste mensen gearriveerd en kon de middag beginnen.  Jaap v.d. Griend begon met het vertellen over het onstaan van Stal Cillaarshoek. Hoe de naam ontstaan is, de merries die aan het begin van de fokkerij hebben gestaan, welke hengsten in de loop der jaren gebruikt zijn, etc.

Daarna werd er een “stallijst”  uitgedeeld en werd er een ronde gemaakt langs de pony’s die er in het weiland liepen. Als eerste een groep merries met de hengst Winner J van Cillaarshoek en vervolgens een andere groep merries met de hengst Alex v. ’t Kibbelveen.

Na het bezichtigen van de pony’s wat tijd voor een bakje koffie of thee. Met z’n allen in de schuur aan tafel. Prima gelegenheid voor iedereen om weer even te kunnen bijpraten met elkaar.

Hierna was het tijd voor het onderwerp van deze stalmiddag, de premiekeuring. Jaap v.d. Griend vertelde over de voorbereidingen voor de premiekeuring, waar moet je allemaal op letten en moet je wel of niet doen. Gevolgd door hoe het gaat op de premiekeuring zelf. Als voorbeeld werd een merrie bijgepakt voor wat praktische tips tijdens het opstellen en voorbrengen. Er konden nog wat vragen gesteld worden voor degen die nog wat extra’s wouden weten. En hierna werd de middag afgesloten met een bedankje en een bos bloemen voor Jaap en Lia.

Al met al weer een geslaagde stalmiddag met een opkomst van ongeveer 35 mensen.

Fam. Jaap en Lia v.d. Griend bedankt!!

Foto's: Link