Fokvereniging West Zuid-Holland

Stalmiddag Stal de Nolle en Stal de Pancras

Verslag Stalmiddag bij Stal de Nolle en Stal de Pancras met aansluitend barbecue.

Ik ben benaderd of ik een stukje wilde schrijven over de stalmiddag en BBQ van 17 augustus.

Voor mij de eerste keer dat ik bij deze stalmiddag aanwezig was. We werden s'middags zeer gastvrij ontvangen door Fam. Verheul, er volgde al snel een wandeling door de weides, om de mooie pony's te bekijken.

Vooral de hengst die pas is aangeschaft is mij bij gebleven, mooi van bouw en een zeer aansprekend hoofdje. Ik vond het persoonlijk erg mooi om te zien hoe de pony's gehouden werden, ruimte, en de hengst in het koppel gewoon de natuur zijn gang laten gaan, prachtig!

Wat ook mijn aandacht trok was het wagentje dat in de stal stond, daar ik zelf ook aangespannen rijd. Aan gesprekstof was dan ook geen gebrek ; )

Na de overheerlijke cake reden we met zijn allen naar de Fam. Schoordijk.

Ik kwam ogen te kort, zo'n mooi goed, de tuin alleen al was schitterend, en toen had ik nog geen pony gezien. Alles deed zo warm en sfeervol aan.

Ook hier volgde een kijkje in de weides, fraaie pony's met fraaie manen!

In een fraaie omgeving. Wat allemaal met veel zorg onderhouden wordt.

Ik bleef me verbazen, achter elke deur zat een verrassing. De schilderijen van Marian mogen ook niet onbelicht blijven, wat een kunst en gave als je zo kan schilderen. De gastvrijheid verdiend een vette 10. Niks was teveel. Het eten was grandioos verzorgd, en de sfeer was top! Het zijn de pony's die ons bind zoals Atie dat zo mooi verwoordde en hier sluit ik mij bij aan.

Bij deze wens ik iedereen heel veel succes op de keuring en met het verloop van de dracht van alle merries!

Astrid van der Elst